ULUPUH-ov natječaj za izložbe i projekte u 2019.

rok: 24.05.2018

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti objavljuje natječaj za izložbe i projekte u 2019. godini. Rok za predaju prijava je 24. svibnja 2018. Prijedlozi mogu uključivati: izložbe, izdavačke projekte, edukativne projekte i međunarodne projekte u zemlji ili inozemstvu kao i sve ostale vrste projekata (tribine, prezentacije, akcije…) koje doprinose razvoju i afirmaciji primijenjenih umjetnosti kako su obuhvaćene strukturom ULUPUH-ovih 17 sekcija.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi autori i autorske grupe (uključujući i studente) s područja Republike Hrvatske, kao i oni koji su svojim djelovanjem vezani uz Hrvatsku. Svaki autor ili autorska grupa ima pravo prijave i sudjelovanja na Natječaju s najviše 3 (tri) prijedloga. U pojedinoj je kategoriji (A, B ili C) moguće prijaviti do 2 (dva) prijedloga.

A) Izložba:

Prijedlog za izložbu predaje se online putem Prijavnice za izložbu, s priloženom traženom dokumentacijom. U Prijavnici je potrebno naznačiti za koji se prostor izložba prijavljuje: Galeriju ULUPUH, Galeriju Permanenta, ili neki drugi prostor. U slučaju da se izložba prijavljuje za drugi prostor, treba u prijavnici naznačiti adresu i kontakte. Ako prijedlog prođe selekciju ULUPUH-a, od tog drugog prostora predlagatelj je dužan do sredine lipnja pribaviti pozivno pismo ili načelnu pismenu odluku da se taj program održava u drugom prostoru. Galerija ULUPUH (Tkalčićeva 14, Zagreb) je površine 106 m2. Tlocrt galerije i fotografije unutrašnjosti moguće je vidjeti OVDJE. Galerija Permanenta (Preradovićeva 44 (1. kat), Zagreb) je četvrtasti prostor površine 48 m2 (tlocrt i fotografija unutrašnjosti OVDJE).

B) Projekt (radionica, seminar, tribina, akcija, događanje …):

Prijedlozi projekata također se podnose online, putem Prijavnice za projekt. Prijedlog mora sadržavati: Radni naziv projekta; Podatke o predlagatelju i realizatoru/ima projekta (biografije sa kontaktima); Podatke o partnerima projekta, ako ih ima (naziv organizacije/a sa kontaktima, njihov udio u pripremi odnosno realizaciji projekta (vrste poslova i troškova koje partner pokriva); Mjesto održavanja projekta; Vrijeme održavanja projekta; Kratki opis projekta (max 1200 znakova, opširniji opis po potrebi priložiti); Cilj projekta; Faze realizacije projekta (naziv aktivnosti, kratki opis aktivnosti, vrijeme odvijanja aktivnosti, provoditelji aktivnosti); Korisnici projekta (kome je projekt namijenjen); Cjeloviti troškovnik projekta (u bruto iznosima).

C) Izdavački projekt (knjiga, monografija…)

Prijedlozi se podnose online, putem Prijavnice za izdavački projekt, s priloženom traženom dokumentacijom. Prijedlog mora sadržavati: Radni naziv projekta; Kratki opis projekta (max 1200 znakova, opširniji opis po potrebi priložiti); Podatke o autoru i uredniku (biografije); Terminski plan realizacije projekta.

Više detalja o propozicijama projekta pronađite na službenim stranicama ULUPUH-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 3 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum