ART PANOPTIKUM u Gradskoj radionici

Nova prezentacija u seriji Art Panoptikuma bit će održana u nedjelju, 20. svibnja u 20 sati u pulskoj Gradskoj radionici.

Što se tiče predstavljenih tema bit će riječi o izložbi „Art and China after 1989: Theatar of the World“ u ikoničnom Guggenheim muzeju u Bilbau, koja prati razvoj kineske umjetnosti između dva povijesna trenutka: demonstracija na trgu Tiananmen 1989. i Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Sljedeći na redu je prikaz izložbe u muzeju Legion of Honour u San Franciscu pod nazivom “Symbols of Actual Life” američkog umjetnika Julian Schnabela, koji je osim kao slikar nekima možda još i poznatiji kao filmski režiser. Na kraju dijela o izložbama predstavlja se retrospektivna izložba jednog od najcjenjenijih video autora današnjice Billa Viole u SESC Paulista u Sao Paolu.

Od recentnih umjetničkih sajmova bit će riječi o Frieze Art Fairu koji se početkom svibnja održao u New Yorku i gdje se okupila svjetska elita tržišta umjetnina, zatim o jubilarnom 50. Art Bruxellesu te Art Busan sajmu gdje se posebno promiču južnokorejski umjetnici. Poseban osvrt zaslužio je i milanski tjedan dizajna odnosno “Salone del Mobile” koji je u šest dana trajanja krajem travnja pogledalo rekordnih 435.000 posjetitelja.

U dijelu posvećenom zidnom slikarstvu prezentirat će se djelovanje jednog od najpoznatijih američkih muralista Kenta Twitchella, te neuobičajen program umjetničkih rezidencija nazvan “Container Artist Residency 01” u organizaciji američko-izraelske umjetnice i arhitektice Maayan Strauss.

Prezentacija je oblikovana tako da pruži informacije na jednostavan i razumljiv način, popraćena je tekstom i vizualno obogaćena fotografijama kao i video isječcima prikupljenim iz popratnih medijskih materijala kao i različitih internetskih izdanja koja profesionalno prate suvremene umjetničke i kulturne teme. Program priprema i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program “Gradionica” Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum