Autorica u gostima: Sunčica Ana Veldić u Pulskoj filmskoj tvornici

Brzi put Sunčice Ane Veldić od kinoklubske autorice do akademske redateljice kao i njeni kontraverzni te nagrađivani filmovi povod su za njezino predstavljanje u Klubu Pulske filmske tvornice u sklopu programa Autori u gostima u četvrtak, 3. svibnja, s početkom u 21 sat. Na programu su šest kratkih filmova nastalih od 2015. do 2017. koje će predstaviti sama autorica, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Sunčica Ana Veldić je magistra veterinarske kirurgije iz Zagreba koja se počela baviti filmom unazad nekoliko godina u produkciji Kinokluba Zagreb, a sada studira režiju dokumentarnog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za svoj prvi film „Hux Flux“ koji režira s Martinom Semenčićem dobila je posebnu nagradu na Luksuz film festivalu u Krškom, Sloveniji te pozitivan osvrt zapaženog kritičara Neil Younga u renomiranom časopisu “Sight and Sound”. Godine 2015. na 47. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva osvojila je prvu nagradu za film „Hrvatska djevica“ i drugu nagradu za film „The Tenant“. Za kratkometražni film „Festivalski turizam“ u produkciji Kinokluba Zagreb osvojila je nagradu za najbolju montažu na 25. izdanju Dana hrvatskog filma. Njezini najnoviji filmovi su „White Trash“ i „Precijenjena dramaturgija“.

Program je nastao u suradnji s Kinoklubom Zagreb, a ulaz je besplatan. Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum