Filmska večer Sunčice Ane Veldić

U četvrtak (03. svibnja) navečer u Klubu Pulske filmske tvornice prikazivati će se kratki filmovi zagrebačke autorice Sunčice Ane Veldić, strukom veterinarke, koja se počela baviti filmom u okviru Kinokluba Zagreb, a sada studira režiju dokumentarnog filma na ADU u Zagrebu.

Biti će prikazano šest njezinih filmova, među kojima se naročito ističe „White Trash“, vizualno impresivan dokumentaristički esej snimljen na zagrebačkom smetlištu Jakuševac. Na programu je i kontroverzna „Hrvatska djevica“, koja zaranja u seksualni život hrvatske urbane mladeži, kao i „Precjenjena dramaturgija“ u kojoj se autorica iz valstitog iskustva obračunava s kanonima umjetničkog obrazovanja.

Ostali filmovi na programu su: „The Surgeon“, „Festivalski turizam“ i „The Tenant“. Projekcijama će nazočiti i autorica koja će predstaviti pojedine filmove.

 

E. L.

Leave a Reply


6 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum