Glazbeni program 808 vol.6 u fažanskoj Kasarni

Fažanska Kasarna – Prostor urbane kulture organizira glazbeni program 808 vol.6. koji će biti održan u petak, 18. svibnja s početkom u 22 sata. Posjetitelji će moći uživati u hip hop, trap i grime večeri uz nastup više izvođača: High5, Proove&Dega, Tony Brown, Abella Dangerz i 808 crew dok se u ponoć premijerno prikazuje novi video spot Abella Dangerz.

High5 je petorka iz Zagreba koja tjedan dana nakon najavljene koncertne promocije dugoočekivanog albuma u Tvornici stižu i u Kasarnu. Promocija njihovog prvog albuma iz 2015. je postavila nove standardne na sceni, te su postigli ono što nitko, a vjerojatno još dugo i neće uspjeti, a to je da su rasprodali Tvornicu s albumom prvijencem. Naziv drugog albuma je “Backstage Boys”, a Visokih 5 najavljuju vrhunski koncert nakon što su na ovogodišnjem Drito iz Tvornice festivalu dokazali da su jedna od najboljih, ako ne i najbolja, regionalna hip hop skupina.

Tone Tuoro a.k.a. Tony Brøwn zagrebački je MC i producent koji je studirao glazbenu produkciju na SAE u Ljubljani te diplomirao u Londonu. Rođen je u Amsterdamu, gdje odrasta a kasnije seli u Zagreb gdje živi i danas. Kroz svoju glazbenu karijeru surađivao je s mnogim domaćim umjetnicima kao što su Kandžija, Remi, Filip Motovunski te mnogi drugi. Također je više puta nastupao na brojnim regionalnim festivalima kao što su Exit, Outlook, Fresh Island, Seasplash, Seastar, Terraneo, InMusic, itd.

Proove & Dega su dio nove generacija DJ-a koja se pod utjecaj lokalnih Seasplash i Outlook festivala pronalazi u bass glazbi. Upoznaju se 2013. godine te kreću s nabavom prve opreme koju spajaju u jednoj od prostorija društvenog centra Rojc u Puli, gdje počinju razvijati svoje DJ stilove. U njihovim setovima prevladava uglavnom Dubstep uz zalaženje u srodne stilove. 2014. godine suradnjom sa Vedranom Pušićem a.k.a. 207 stvara se ideja o osnivanju record labela što se 2015. godine realizira pod nazivom Untied koji dosad iza sebe ima deset izdanja.

Abella Dangerz je valbandonski reperu poznatiji svima kao Zmija koji je zbog promjene zvuka i glazbenog žanra odlučio i promijeniti umjetničko ime. Trenutno radi na novom projektu i spotu kojeg će premijerno promovirati na ovom događaju.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum