Gostovanje predstave „U agoniji“ u Istarskom narodnom kazalištu

Gostovanje predstave „U agoniji“ Miroslava Krleže u režiji Ane Đorđević, a u produkciji Beo arta iz Beograda, na programu je u četvrtak, 10. svibnja u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula. U predstavi igraju Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić.

„U „novoj“ inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim redateljskim rukopisom, (…) detronizirani Lenbach već je izvršio samoubojstvo, a Laura, još umrljana muževom krvlju, pokušava s odvjetnikom Križovcem, čovjekom kojeg zaista i do kraja voli, nekako izaći iz te životne i noćne more. Bitno za predstavu je da redateljica Ana Đorđević taj komad nije vidjela kao „epsku priču jedne ljubavi“, nego kao dramu „u zoru suvremenog doba kakvo danas znamo (…) Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada. I to je bio motivacijski okidač za ovu izvedbu“ piše kritičar Bojan Munjin.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum