Indirekt Warm Up u Novigradu

Drugo izdanje Indirekt Warm Up-a u novigradskom Muzeju Lapidarium, u petak i subotu, 4. i 5. svibnja, u znaku je zagrijavanja za ljetni Indirekt music & art festival, a publici donosi bogati kulturni program i nove zanimljive suradnje. Uz već tradicionalno predstavljanje privlačne sinergije nezavisne umjetnosti, književnosti i glazbe, ove godine se Indirekt programu pridružuju i Vladimir film festival (Fažana) s nezavisnim filmovima domaće i strane skateboarding produkcije, kulturna organizacija „Fazan“ s časopisom „Polet“ te virtualnom poezijom Na konju smo. Također, po prvi put predstaviti će se i hvale vrijedan zagrebački projekt MIMO koji podupire kvalitetnu domaću glazbenu scenu.

U kulturnoj oazi Indirekt Warm Up-a, posjetitelji će u novigradskom Muzeju Lapidarium i Galeriji Rigo moći uživati puna dva dana. Publika će imati priliku razgledati dvije izložbe čije radove potpisuju mladi američki fotograf Nicholas Kunz (prepoznatljiv po fotografijama urbane skateboarding svakodnevice) i novigradski umjetnik fantazijskih ilustracija Toni Buršić. Vrijedi istaknuti da je Buršić ostvario i zanimljive projekte kao što je suradnja s Etno skupinom „Veja“ za koju je ilustrirao strip Anka i dizajnirao igraće karte „Briškula istrijanska“.

Nadalje, publika će uživati u književnoj večeri u društvu Olega Šurana, Olega Morovića i Andija Pekice koji će se predstaviti časopisom poezije „Polet“. Indirekt nastavlja i s projektom galerije na otvorenom za koju koristi akademske slikare ili polaznike akademije, a slijedeća postaja su upravo Novigrad i atrij Muzeja Lapidarium koji će oslikavanjem dobiti  novu zanimljivu vizuru. Glazbeni kutak Indirekt Warm Up-a upotpunit će nastup hrvatsko-austrijskog dua Don’t go i slovenskog dua Zala Kralj & Gašper Šantl koji će svojim ‘sanjivim elektropop’ izvedbama dodatno šarmirati posjetitelje Muzeja Lapidarium.

Program je ostvaren sredstvima Grada Novigrada – Cittanova i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum