Izložba fotografija Nicka Hannesa u Galeriji Makina

“Mediteran – Kontinuitet čovjeka”

Izložba fotografija belgijskog autora Nicka Hannesa naziva “Mediteran- Kontinuitet čovjeka” bit će otvorena u petak, 4. svibnja u 21 sat, u pulskoj Galeriji Makina.

Izložba Nicka Hannesa u Galeriji Makina dio je postava izložbe tzv. Deset finalista 9. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida iz Zagreba koji će se po prvi puta predstaviti pulskoj publici. Izložbu će otvoriti Paola Orlić, povjesničarka umjetnosti i nezavisna kustosica ujedno i producentica festivala Organ Vida iz Zagreba.

Nick Hannes je diplomirao na Royal Academy of Fine Arts (KASK) u Gentu 1997. Nakon što je osam godina proveo radeći kao fotoreporter, posvetio se dugoročnim dokumentarnim projektima koji često imaju socijalni ili politički značaj. Objavio je tri knjige: Red Journey (2009.) bavi se fazom prijelaza u post-sovjetskom društvu. Tradities (2011.) prikazuje popularne tradicije i kulturu zabave u Hannesovoj rodnoj Belgiji. Mediterranean. The Continuity of Man (2014.) supostavlja paralelne stvarnosti i paradokse mediteranske regije, fokusirajući se na mnoge suvremene probleme kao što su masovni turizam, urbanizacija, migracija i kriza u dvadeset zemalja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum