Izložba Ivana Obrovca ‘‘Licentia Poetica’’u gradskoj galeriji u Labinu

Otvorenje izložbe Ivana Obrovca ”Licentia Poetica” održati će se u petak, 1. lipnja 2018. u 20 sati, u Gradskoj galeriji Labin. O izložbi će govoriti Mladen Lučić, likovni kritičar.

Ivan Obrovac rođen je 1937. godine u Smoljancima (Istra, Hrvatska). Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1969. u klasi Alberta Kinerta. Osim u grafici, slikarstvu i kiparstvu, značajni trag ostavio je u svom pedagoškom radu kojim se bavio do umirovljenja 2004., od pulskih osnovnih škola, zatim u COUO Branko Semelić na odjelu za dekoraciju i dizajn, do konačnog osnivanja Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli čiji je idejni začetnik i utemeljitelj. Za svoj rad nagrađen je nizom javnih i strukovnih priznanja; Redom Danice Hrvatske za zasluge na području prosvjete i devet strukovnih likovnih nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu.
Uz predani pedagoški rad, tehnološka i teoretska istraživanja na području likovne umjetnosti, izlagao je na više od 40 skupnih te petnaestak samostalnih izložbi u zemlji (Ex-tempore, Ars Histriae, Pulski salon, galerije diljem Istre i Hrvatske) i svijetu (Pariz, Crans-Montana, Novi Sad). Živi i stvara u Puli i Smoljancima.

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 30. lipnja 2018.

Radno vrijeme galerije:
Od ponedjeljka do subote, od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.
Nedjeljom zatvoreno.

Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina i Istarske županije.

Dobrodošli!

 

 

Leave a Reply


8 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum