MEĐUNARODNI DAN MUZEJA u Muzeju suvremene umjetnosti Istre

Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika

• U Muzeju suvremene umjetnosti Istre u tijeku je samostalna izložba Božice Dee Matasić naziva „Vreće bez dna“ koju možemo sagledati i kao novonastali ambijent koji na specifičan način komunicira s muzejskim prostorom i posjetiteljima, a koji se sastoji od digitalnih printeva na platnu i skulptura (varena željezna konstrukcija, crni mat lak) velikih formata, dok dodatno iskustvo proširene stvarnosti posjetitelji mogu doživjeti putem VR naočala.

Potaknuti specifičnom temom o kojoj izložba progovara (kritikom konzumerističkog društva) kao i ovogodišnjom ICOM-ovom temom posvećenom Međunarodnom danu muzeja; Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika, organiziran je ciklus edukativnih programa koji započinje 18. svibnja u suradnji s odgojno – obrazovnim ustanovama (organizirani posjeti), dok je istovremeno pažnja posvećena i individualnim posjetiteljima koji su jednako pozvani da putem ponuđenih paralelnih sadržaja (neovisno o vremenu i duljini boravka u muzeju, uzrastu ili govornom području) aktivno sudjeluju u programu. Koristeći mogućnosti digitalne tehnologije, u programima svi zainteresirani mogu sudjelovati i na daljinu.

Prvi u nizu organiziranih posjeta/sudjelovanja u  edukativnim programima održat će se u petak, 18. svibnja od 10 do 11.15 sati u prostorima MSUI-a, a polaznici programa će biti učenici 2. b razreda OŠ Tone Peruško – Pula.

Više o programu pronađite na službenim stranicama MSUI-a.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum