Međunarodni dan muzeja u Novigradu

Povodom Međunarodnog dana muzeja u petak, 18. svibnja u 20.30 sati, Muzej Lapidarium u svojim će prostorima, uključujući i Galeriju Rigo, prezentirati tri izložbe koje su, svaka za sebe, usmjerene na čovjeka i njegov život u obilju te virtualnom dijalogu; izložba „Akt“ fotografije Barbare Luisi – “Fit Treat” by Novigrad Gym – Bojan Mrđenović & Stipan Tadić „Grčki dnevnik“.

Napetost, ritam, kretanje: izrazi su koji pripadaju jeziku glazbe, ali koji nalaze pandan i u metodološkom pristupu fotografiranja i slikanja kod Barbare Luisi, Bojana Mrđenovića, Stipana Tadića, kao i u reviji – nastupu – novigradskih vježbača, što se pretače u novi projekt koji je istovremeno samostalan i jedan s drugim povezan. Naime, riječ je o različitim medijima i pristupima koji povezuju stalni postav novigradskog muzeja s pojmovima toposa (Mediterana), prirodne baštine (maslinici Apulje, Istre i Grčke), tijela (aktovi, treća životna dob, skulptura, poza) te – što je i ovogodišnja tema međunarodnog dana muzeja – stvaranje nove publike koja je istovremeno pozvana da bude i jedan od aktera izložbenog događanja.

Masline nalazimo i kod radova Stipana Tadića i Bojana Mrđenovića, kroz njihov vizualni dnevnik biciklističkog putovanja po Grčkoj. Dakako u nekom drugom kontekstu, no, kod njih maslini je pandan kićasta reprodukcija antičkog „Bacača diska“ ili „Afrodite“.

Izložba ostaje otvorena do 18. lipnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum