MUSIC AFTER DINNER na pulskom Forumu

Video mapping i electronic jazz

• Audio-vizualni događaj u produkciji tima Music After Dinner bit će održan u petak, 4. svibnja u 20 sati, na pulskom Forumu. Na programu je electronic jazz glazbeni nastup zagrebačkog producenta Jana Kinčla i francuskog pijanista Regisa Kattie kojeg će pratiti video mapping Gospodina Brodskog projiciran na Augustov hram.

Zagrebački producent Jan Kinčl i francuski jazz pijanist Regis Kattie zajedno će publici predstaviti njihov najnoviji glazbeni projekt. Produkt je to različitih stilova elektronske i jazz glazbe koji je ove godine napokon izašao iz zagrebačkog studija. Nedavno su objavili i prvi zajednički singl „Florette“ feat. Luka Veselinović, koji dolazi u potpunom obliku kao “Florette Versions” i sastoji se od četiri verzije. Sjajno deep house/jazz izdanje ujedno je i najava skorašnjeg albuma “In Plain Sight” u potpisu hrvatskog PDV-a. Album samo što nije vani stoga ovaj nastup koriste i kao vlastitu turneju, a njihova izvedba zadovoljit će i pridobiti širi spektar publike.

Uz njih će još nastupati i poznati pulski DJ te istinski kolekcionar vinila, Borut Cvajner, koji će predstaviti svoj zadnji glazbeni uradak. Borut je jedan od pokretača Vakum Recordsa, a uz njega još stoje Alen Špionjak (Disrupted Project) & Ivan Ljutić (DJ Evan). Etiketa zastupa domaće i strane producente, a izdaje isključivo vinile.

Ono po čemu ovaj glazbeni događaj dobiva jačinu zasigurno je vizualni performans, odnosno Video Mapping projiciran na Augustov hram. Naime, do sada se na Forumu još nikada nije desio audio vizualni performans u čijoj svjetlosnoj podlozi teku zvukovi elektronske glazbe. U polumračnoj atmosferi Foruma odjek će izazvati audio-vizualni ugođaj za koji će se pobrinuti multidisciplinarni umjetnik, pseudonima Gospodin Brodski, iz riječke skupine OBLIK3. Već desetak godina bavi se dizajnom, audio-video stvaralaštvom i srodnim medijima. Izrađuje praktična modularna scenografska rješenja po kojima tehnikama video mapiranja i grafičke animacije vizualizira glazbu. Svoje instalacije izvodi za brojne koncerte, predstave, zabave, izložbe i manifestacije.

Music After Dinner (MAD) ime je udruge i produkcijskog tima iza kojeg stoje mladi i poduzetni članovi, no prije svega DJ-evi i strastveni ljubitelji ploča. Udruga je osnovana s ciljem upotpunjavanja glazbeno – scenskih događanja u krugu mladih i lokalne zajednice, promoviranja lokalne glazbene produkcije i kulture vinila.

Događaj je organiziran u sklopu programa Dana Grada Pule, a podržava ga Turistička zajednica Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum