Najava 27. DHF

Početkom ovog tjedna predstavljen je program 27. Dana hrvatskog filma, koji će se od 16. do 20. lipnja održati na nekoliko zagrebačkih adresa (Kino Tuškanac, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka, Stara vojna bolnica, Ljetna pozornica Tuškanac te Akademija dramske umjetnosti).

Riječ je o tradicionalnoj smotri domaćeg filma koja obuhvaća sve rodove (igrani, dokumentarni, eksperimentalni, animirani, namjenski), a za selekciju je bila zadužena komisija sastavljena od deset članova Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), koji su sve prijavljene filmove ocjenjivali u rasponu od 1 do 5 i zatim su zbrajanjem bodova formirane liste u svim kategorijama natjecateljskog programa.

Tako je odabrano 10 animiranih, 13 dokumentarnih, 14 kratkometražnih i srednjometražnih igranih, 6 eksperimentalnih i 20 namjenskih filmova. Nagrade u natjecateljskom programu dodijelit će žiri koji čine redateljica Jasna Nanut, glumica Marina Redžepović i snimatelj Dragan Ruljančić.

 

E. L.

Leave a Reply


4 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum