OCJENJIVAČKI SUD 65. PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

O Zlatnim arenama odlučuje peteročlani stručni žiri

• Na 65. Pulskom filmskom festivalu o 17 filmova u konkurenciji (deset u Hrvatskom programu i sedam Manjinskih koprodukcija) svoj će sud iznijeti hrvatski filmski profesionalci koji iza sebe imaju znanje, iskustvo i zavidan ugled. Zvučna imena domaće filmske scene, čiji je doprinos odavno referenca za kvalitetu i stručnost, svojim će kritičkim znanjem presuditi o 20 Zlatnih arena.

Ivan Maloča (1962.) u audio-vizualnoj industriji djeluje od 1990. godine, osnivač je kreativne produkcijske kuće Interfilm. Producirao je više od trideset dugometražnih igranih filmova, više od sto namjenskih filmova te tridesetak dokumentarnih filmova i dramskih TV serija. Dobitnik je Nagrade Albert Kapović, tri Velike zlatne arene za najbolji film i pet Zlatnih vrata Pule. 2003. Osnivač je Hrvatske udruge producenata i suosnivač Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, te član Europske filmske akademije. Predavač je na više visokih učilišta, a 2017. doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Sandra Botica Brešan (1963.) diplomirala je TV montažu na Akademiji dramske umjetnosti, u sklopu profesionalnih filmskih i televizijskih produkcija do sada je montirala: šest dugometražnih igranih filmova, pet dokumentarnih, dvije igrane televizijske serije, dva specifična filmska projekta koji su bili dio predstavljanja Hrvatske na Svjetskim izložbama (dokumentarni film s kružnom projekcijom za EXPO 1998. u Lisabonu te igrano-dokumentarni film s podnom projekcijom na soli za EXPO 2005. u  Japanu). Osobno priznanje za rad na polju filmske umjetnosti okrunjeno je Zlatnom arenom 2008. godine za montažu filma “Nije kraj”, redatelja Vinka Brešana.

Marijan Krivak (1963.) diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao filozofiju (2006). Dugi je niz godina bio urednik u časopisu i biblioteci Filozofska istraživanja. Tekstove o filmu, videu i teoriji objavljuje od 1989., najprije u Kinoteci, zatim pod pseudonimom Milan Kanat u ARKZINU, a kasnije u Vijencu, Zarezu, Hrvatskom filmskom Ljetopisu, Zapisu… Posebno mu je područje interesa eksperimentalni film i video-umjetnost (bio je izbornik programa/selekcije Eksperimentalnog filma na Danima hrvatskoga filma 2008). Objavio je niz knjiga, stalni je suradnik časopisa Hrvatski filmski ljetopis, radijske emisije Filmoskop te web-portala filmovi.hr.

Goran Grgić (1965.) Nakon diplome na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, od 1990. godine pozvan je u stalni angažman u GDK Gavella. Član ansambla Drame HNK u Zagrebu i prvak drame postao je 2002. g. Ove 2018. g. proglašen je nacionalnim prvakom. Bio je predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika jedanaest godina. Član upravnog odbora HAVC-a od osnivanja do 2012. godine. Osnivač je i voditelj kazališnog festivala Novaljski trijatar od 2005. godine. Vanjski je suradnik na  Umjetničkoj akademiji u Osijeku u naslovnom zvanju izvanrednog profesora. Igrao je u preko pedeset hrvatskih filmova i tv – serija i dobitnik je niza glumačkih nagrada i priznanja.

Igor Bezinović (1983.) diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova, dugometražni dokumentarac „Blokada“ i dugometražni igrani film „Kratki izlet“ koji je 2017. godine osvojio Veliku zlatnu arenu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski.

Svečana dodjela nagrada 65. Pulskog filmskog festivala održati će se u subotu 21. srpnja 2018. godine u Areni.

Izvor

Leave a Reply


+ 9 = 15

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum