Otvoren poziv za umjetničku WHW Akademiju

rok: 20.06.2018

Kustoski kolektiv „što, kako i za koga? / who, how and for whom?“ otvorio je poziv za sudjelovanje na prvoj godini WHW Akademije, nove internacionalne umjetničke akademije s bazom u Zagrebu. Program Akademije održava se od 22. listopada 2018. do 19. lipnja 2019. godine. Poziv je otvoren do 20. lipnja 2018. godine.


WHW Akademija je novi program za umjetnike/ce u nastajanju. Radi se o intervenciji na području umjetničkog obrazovanja, koja sudionicima/ama želi omogućiti nove oblike samoodređenja, temeljene na načinu kritičkog razmišljanja, znatiželje i razmjene iskustva među umjetnicima/ama i njihovim radovima, umjetničkim stručnjacima/kinjama, znanstvenicima/ama i praktičarima/kama u različitim disciplinama.
U razdoblju od 2018. do 2019. godine profesori/ce rezidenti tijekom cijelog programa bit će Ben Cain i Tina Gverović, koji će svoje vrijeme dijeliti u kontinuiranom tjednom kontaktu sa studentima, te Sanja Iveković, koja će sudjelovati na mjesečnoj osnovi. Gostujući/e profesori/ce ove godine su Pierre Bal-Blanc, Rajkamal Kahlon, Wendelien van Oldenborgh i Adam Szymczyk. Studenti/ce će biti pozvani/e da sudjeluju u oblikovanju dijela programa vezanog uz lokalne goste/šće i inicijative.
Za prijavu je potrebno dostaviti: Životopis; Kratku biografiju (do 250 riječi); Izjavu o radu (maksimalno dvije stranice); PDF dokument s opisom radova i naslovljenim fotografijama te linkovima na YouTube, Vimeo i SoundCloud (maksimalno 20 stranica).
U naslov navedenih dokumenata potrebno je uključiti prezime prijavitelja/ice. Dokumenti za prijavu ne bi smjeli biti teži od 25 MB. Navedene dokumente potrebno je poslati na e-mail adresu: akademija@whw.hr.
Više informacija o natječaju možete potražiti na službenim stranicama WHW Akademije.
Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum