Otvorena izložba Snježane Bratanović u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Jedan dan u prihvatilištu

• Otvorenje izložbe fotografija Snježane Bratanović naziva “Prihvaćena” održano je u petak, 11. svibnja u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc. Uz otvorenje održano je i obilježavanje 6. godina rada Prihvatilišta za beskućnike Pula. Izložba fotografija prati jedan dan u životu korisnice prihvatilišta od jutarnjeg buđenja do odlaska u krevet.

„Koncept “Prihvaćena” nastao je u siječnju 2018. god. u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula. Beskućništvo nije sudbina koja se veže samo uz muškarce. Istraživanja o ženama beskućnicama je jako malo, u Hrvatskoj i ne postoje. O njima se malo govori i malo se zna. Često takve žene ne znaju gdje mogu dobiti pomoć, a za to vrijeme spavaju na ulici ili žive na rubu egzistencije. Jedini osigurani smještaji za žene beskućnice u Hrvatskoj nalazi se tek u nekoliko gradova, među kojima je i Pula, grad u kojemu sam rođena, gdje živim i radim. Ovo je priča o Ani N. – našoj sugrađanki, kojoj je pružena ruka podrške u času kada joj je to najviše trebalo. Kroz medij fotografije željela sam dati poseban osvrt na problematiku žena beskućnica koje su stavljene u kutak društva“, kaže autorica Bratanović.

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


3 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum