Predavanje Ante Cukrova u POU Poreč o podrijetlu i obilježjima istarske ljestvice

Uvod u 46. Susret pjevačkih borova – Naš kanat je lip

• Susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip početkom se lipnja u Poreču održava po 46. put. Jedna od najdugovječnijih porečkih manifestacija potiče skladanje na istarskoj ljestvici, dijelu nematerijalne kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Ususret 46. Kantu, u utorak, 22 svibnja u 20 sati u foajeu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, profesor Ante Cukrov će održati predavanje o podrijetlu i obilježjima istarske ljestvice i njezinom odrazu u umjetničkoj glazbi.

Profesor Ante Cukrov govorit će o osebujnosti istarske glazbe, njezinom podrijetlu i specifičnostima, ali i mjestu koje zauzima u općem pojmu glazbene umjetnosti. Prisutni će se moći bolje upoznati s pjevanjem na “tanko” i “debelo”, sviranjem tradicionalnih puhačkih instrumenata te saznati više o jednom autohtonom, kroz stoljeća nepromijenjenom izrazu.

Predavanje će biti zanimljivo svima koji se bave interpretacijom baštine te zaljubljenicima u povijest i glazbu, a posebno se pozivaju učenici i studenti. Ulaz je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum