Slavenki Drakulić dodijeljena Nagrada BOOKtiga

Knjiga „Milena Einstein i teorija tuge“ Slavenke Drakulić najčitanija je knjiga među istarskim čitateljima te joj je za taj roman, 22. svibnja u Gradskoj knjižnici Poreč, dodijeljena Nagrada BOOKtiga, godišnje priznanje koje se pod pokroviteljstvom Istarske županije dodjeljuje najčitanijem hrvatskom autoru u istarskim narodnim knjižnicama.

Kada je pred hrvatske čitatelje u studenom 2016. godine iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi Mileva Einstein, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca, Slavenka Drakulić je kroz njezinu sudbinu ispričala svijetu sudbinu žena iz sjene.

Slavenka Drakulić u ovom je romanu oživjela genija i njegovu obitelj, a njime je dotaknula srca brojnih istarskih čitatelja koji su svoje dojmove upisivali u primjerak njezine knjige koji joj je uručen na samoj dodjeli Nagrade.

„Opisom života Mileve, spisateljica je opisala živote tisuće požrtvovnih žena za čije muke i tuge nitko neće znati“, upisala je jedna čitateljica u knjigu. Životi su to onih žena kojima je balkonska ograda najsigurniji oslonac u beskrajnom beznađu…

 

 

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum