Svečana dodjela Zvona i nari nagrada za književnost u Ližnjanu

Svečana dodjela Zvona i nari nagrada za književnost za 2018. godinu održat će se u prostorijama knjižnice u Ližnjanu u petak, 4. svibnja s početkom u 18 sati. Tom će prilikom biti dodijeljene nagrade u kategoriji poezije, proze i književne kritike za najbolje radove pristigle na natječaj našeg međunarodnog časopisa ZiN Daily.

U konkurenciji od više od 300 autora koji su svoje radove slali na hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom jeziku pobjedu su odnijeli sljedeći autori koji će se u Ližnjanu predstaviti ovaj petak: Biljana Milovanović Živak (Požarevac, Srbija) dobitnica je nagrade „Pjesničko zvono“ za pjesmu „Moj voljeni i sitno pletivo“, Ernad Osmić (Brčko, Bosna i Hercegovina) dobitnik je nagrade „Prozni nar“ za priču „Discovery“, Denis Peričić i Anita Peričić (Varaždin, Hrvatska) dobitnici su nagrade „Kritičko i“ za kritički prikaz romana Luke Bekavca „Policijski sat“ pod nazivom „Roman koji traži da ga se istraži“.

Svi nagrađeni autori uz skulpture Pjesničkog zvona, Proznog nara i Kritičkog i te jednotjednog nagradnog boravka u književnom svratištu ZVONA i NARI, dobivaju i novčanu nagradu od 2.000 kuna, kao i plaćene troškove puta.

Poseban gost večeri američki je pjesnik Charles Potts koji također boravi u ližnjanskom književnom svratištu. Charles Potts predstavlja važno ime američkog pjesništva 60-ih kada je bio aktivan na sveučilištu Berkley; od tada do danas Charles je prošao zanimljiv put autora neovisne književne scene čije aktivnosti uključuju nakladništvo, ali i uzgajanje konja na ranču u Walla Walli, u državi Washington.

Izvor

Leave a Reply


5 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum