Značaj kulture u Poreču od 1945. do 1991.

U sklopu obilježavanja proslave Dana grada Poreča, u četvrtak 3. svibnja s početkom u 19 sati u Galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine održat će se prigodno predavanje za javnost.

Predavanje pod nazivom „Značaj kulture u Poreču od 1945. do 1991.“  održat će kustosica Vltava Muk, dipl. povjesničarka umjetnosti i etnologinja, a u njemu će dati povijesni pregled kulturnih manifestacija u socijalističkom razdoblju. Posebno će se osvrnuti na porečke manifestacije koje su stekle tradiciju i prepoznatljivost kao što su Annale, Koncerti u Eufrazijani, Naš kanat je lip, ali ukazati i na niz drugih inicijativa u kulturi u navedenom razdoblju.

 

Leave a Reply


9 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum