Filmska večer Zorka Sirotića

U četvrtak 07. lipnja navečer (21 sat) u Pulskoj filmskoj tvornici predstaviti će se zagrebački autor Zorko Sirotić, koji je u PFT-u posljednjih godina i jedan od voditelja škole filma.

Tijekom večeri biti će prikazano pet Sirotićevih filmova, među kojima valja izdvojiti minimalistički dokumentarni diptih „Višak popušim sam“ (2015) i „Kupus na lešo“ (2016), s istim glavnim likom, bivšim novinarom kulture koji postaje sitni švercer duhana, a kasnije doznaje da je obolio od raka. Ovdje je naročito zanimljiv Sirotićev redateljski stil, koji uključuje mnoštvo kadrova s detaljima i stalno krije identitet lika.

Biti će prikazana i jedna lokalna priča pod nazivom „Dokumentarni film: Sad ili nikad“, u kojoj se Sirotić bavi pazinskim umjetnikom Darkom Brajkovićem, kao i epizoda talk showa „Sudnji dan“. Na kraju se prikazuje i projekcija iznenađenja. Filmskoj večeri prisustvovati će autor osobno, koji će predstaviti filmove i odgovarati na pitanja publike.

 

E. L.

Leave a Reply


8 + = 17

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum