Izložba Aleksandra Garbina u Muzeju grada Rovinja

„Disfunkcije & Extenzije“

• Izložba Aleksandra Garbina naziva „Disfunkcije & Ekstenzije“ bit će otvorena u utorak, 5. lipnja, u 21 sat, u Muzeju grada Rovinja.

„Garbin se u stvaranju svoje umjetnosti koristi svim tehnikama današnjice i svim izričajima karakterističnih za slikarstvo i kiparstvo. Njegovi se radovi temelje na neokonceptualnim i postmodernističkim postupcima fakture uz velik redukcionizam likovnog izraza. Koristi krajnje jednostavne tehnike izraza, karakteristične nasljeđu dadaizma, nadrealizma, arte povera pa do svih njihovih mogućih izvedbi u novijoj umjetničkoj praksi. U pravilu su to jednostavni materijali čiju sirovost i banalnost umjetnik neprimjetno preobražava u poseban, gotovo ezoteričan predmet. Usprkos tomu što u njegovim radovima prevladava kiparstvo s osnovnom tehnikom “ready made”, tj. pravih predmeta kojima je naglašena funkcionalna i disfunkcionalna osobina, te iste osobine naglašava i drugim izričajima kao što je to video“, piše u pozivu izložbe.

Aleksandar Garbin je rođen 1955. godine u Rovinju. Diplomirao je 1988. godine kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti “Brera” u Milanu. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad nagrađen je “Pollock-Krasner” foundation 2005. i drugim brojnim priznanjima i nagradama.

Izvor

Leave a Reply


9 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum