Izložba i radionica „Bez granica“ u pulskoj galeriji HUIU

Integracija umjetnosti – umjetnost integracije

Izložbu „Bez Granica – integracija umjetnosti – umjetnost integracije“ bit će otvoren u subotu, 9. lipnja u 21 sat u Pulskoj galeriji HUIU – hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika. Izložba će biti otvorena do srijede, 13. lipnja, a prezentacija i radionica će se održati u nedjelju, 10. lipnja u 11 sati, a zbog ograničenog broja sudionika organizatori mole zainteresirane da rezervaciju pošalju mailom na adresu udruga.pank@gmail.com.

„Projekt umjetničke suradnje Živog Ateljea DK pod nazivom, “Bez Granica” povezuje ljude kojima je Hrvatska dom i one koji žele da im Hrvatska postane dom. Zajedno govorimo albanski, baluči, dari, kineski, hrvatski, engleski, perzijski, francuski, njemački, hindi, talijanski, japanski, pashto, ruski, znakovni jezik, španjolski, turski, ukrajinski i urdu. Bez obzira na zemlje iz kojih potičemo naše trenutno putovanje je ovdje, zajedno sa vama. Sada ovaj projekt, „Bez granica – integracija umjetnosti – umjetnost integracije“ – Živi Atelje DK, dolazi i kod vas“, navode organizatori.

Izložba umjetničkog projekta “Bez Granica” zajednički je trud u suočavanju s pitanjima identiteta. Projekt je pokrenut 2015. godine kao reakcija na negativnu kritiku dijela javnosti protiv nedavnog dolaska velikog broja izbjeglica u Hrvatsku. Manjak kvalitetnih informacija u medijima pridonosi atmosferi straha i nepovjerenja. Projekt „Bez granica” naš je direktan odgovor na ovakvu atmosferu koji otvora prostor za razumijevanje između ljudi različitih kultura i porijekla. “Bez Granica” povezuje izbjeglice sa studentima tijekom trodnevne radionice.

Putujuća izložba „Bez Granica – integracija umjetnosti – umjetnost integracije“ realizira se kroz program CTHR razmjene i suradnje mreže Clubture network. Donatori programa i razmjene i suradnje su: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Grad Zagreb – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Zaklada “Kultura nova,” Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Izvor

Leave a Reply


9 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum