Izložba Tee Kralj „Haptic memoria“ u Poreču

Izložba Tee Kralj naziva „Haptic memoria“ bit će otvorena u porečkoj Maloj galeriji u četvrtak, 7. lipnja u 21 sat.

„Ciklus slika Haptic Memoria, akademske slikarice Teje Kralj, tematizira bježeću prirodu nematerijalne informacije vlastitih sjećanja koje autorica pokušava prenijeti kao fizičku (haptičnu) strukturu na platnu uz pomoć kompjuterskog procesuiranja slika čipke koje, nakon industrijskog rezanja koristi kao šablonu za nanošenje debelih nanosa boje na platnu. Otisak mreže sjećanja se materijalizira na platnu uz pomoć procesuiranja kojeg vrše kako ljudski tako i kompjuterski posrednik. Potenciranje boje na površini platna i haptična tekstura naglašavaju fizičku opipljivost vlastite konceptualizacije, dok rupičaste osnove čipke i bjelina platna u slikarskom ciklusu dekonstruiraju svaki pokušaj javnog uvida sjećanja iz prošlosti“, piše Kristina Pranjić u katalogu izložbe.

Tea Kralj (1986), akad.slikar, diplomirala je 2016. godine na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani kod prof. Žige Kariža. Za vrijeme studija sudjelovala je sa slovenskim Zavodom za očuvanje kulturne baštine. 2008. godine sudjelovala je u projektu Ljubljanski grad – tehnika zgrafito. Sudjelovala je na različitim projektima ( Mozelj – 2009., Parlament – 2010., Medvedje brdo – 2011., Restauriranje mozaika  – Izola 2012. ). Od  2010. godine, sudjelovala je na različitim skupnim izložbama ( Galerija Celica, Galerija Kresija 2012.). Samostalno izlaže od 2015. Haptično-taktilni prostor razvija od 2014. godine (galerija Simulaker – 2015., galerija Alkatraz – 2016.).

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum