Objavljen novi Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini

rok: 20.07.2018

Ministarstvo kulture objavilo je u utorak, 19. lipnja novi Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini.

Cilj ovog pilot projekta je pružanje potpore vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju umjetničke prakse, kako bi se dodatno ojačali kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva. Vrednovat će se kvaliteta prethodnog umjetničkog rada u odnosu na suvremenu umjetničku produkciju te kvaliteta predloženog istraživanja i budućeg umjetničkog razvoja, s posebnim naglaskom na projektima koje predlažu samostalni umjetnici.

Potpore će se dodjeljivati za umjetničko istraživanje, realizaciju novih radova te prezentaciju rada, kao i za troškove uređenja radnog prostora, odnosno troškove njegova najma te nabavu opreme i materijala za rad.

Poziv je otvoren od 19. lipnja do 20. srpnja 2018. godine, a za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika osigurano je milijun kuna bespovratnih sredstava.

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti svi državljani Republike Hrvatske, vizualni umjetnici koji profesionalno djeluju u jednom od navedenih područja: slikarstvo, kiparstvo, grafika, suvremene umjetničke prakse i umjetnici koji profesionalno djeluju više od pet godina. Sve u roku pristigle prijave s potpunom dokumentacijom razmotrit će članovi Kulturnog vijeća za vizualne umjetnosti i Kulturnog vijeća za inovativne umjetničke i kulturne prakse.

Pilot-projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum