Otvorenje izložbe fotografija Ivane Tomić u galeriji HUIU

„YUMEGOTO“

• Otvorenje izložbe fotografija Ivane Tomić  naziva „YUMEGOTO“ bit će održano u četvrtak, 14. lipnja u 21 sat u pulskoj galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika. Ovo je njena prva samostalna izložba gdje predstavlja seriju fotografija „YUMEGOTO“, koja je nastala kao eksperiment i istraživanje digitalne duple ekspozicije.

„Dupla ekspozicija je fotografska tehnika koja je otkrivena sasvim slučajno u 19.st, kao “greška” prilikom eksponiranja filma, a nastaje kada se dvije ili više različitih fotografija stapaju u jednu. Digitalna dupla ekspozicija se postiže fotografiranjem dviju ili više fotografija direktno u samom fotoaparatu, a konačna fotografija nastaje na temelju ukupne količine svijetlosti I boja koje senzor očita za vrijeme snimanja svake od fotografija. Serija je snimana bez naknadne manipulacije (in camera) na ADDITIVE način koji je najsličniji dvostrukoj ekspoziciji kod analogne fotografije. Fotografije se spremaju jedna na drugu s time da gornja fotografija ima veću prozirnost, te je često potrebno kompenzirati sa smanjenom ekspozicijom. Autorica istražuje i redefinira klasičnu fotografiju ženske siluete kroz stapanje pokreta i forme tijela sa teksturama u prirodi, te gradi pomalo romantičnu estetiku kako bi oblikovala tajanstvene i apstraktne portrete“, navodi se u opisu izložbe.

Rodom iz Pule, modna i tekstilna dizajnerica Ivana Tomić fotografijom se intenzivnije bavi od 2014.-e, nakon izložbe finalista ELLE FASHION PHOTO TALENT na Francuskom Institutu u Zagrebu, gdje osvaja drugu nagradu za najbolju modnu fotografiju.

Izložba ostaje otvorena do 27. lipnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum