Otvorenje izložbe fotografija Klemena Skubice u HUIU galeriji

“Hunt”

• Otvorenje izložbe fotografija „Hunt“ Klemena Skubice bit će održano u četvrtak, 28. lipnja u 21 sat u pulskoj HUIU galeriji.

Klemen Skubic predstavnik je mlađe generacije slovenskih fotografa koji u središte svog zanimanja postavlja fotografske pripovjedi u kojima razmišlja o nekoliko egzistencijalnih pitanja.

U seriji fotografija pod imenom “Hunt” gledatelju pruža uvid u vlastitu intimu koju bilježi u obliku svojevrsnog vizualnog dnevnika. Seriju „Hunt“ čine klasične crno bijele fotografije koje na prvi pogled prikazuju nepovezane motive od portreta, interijera do pejzaža i urbane okoline. U većini primjera fotografije nisu oštre, već upravo suprotno, nejasne i zamagljene.

Fotografije prikazuju autorove vizualizacije njegovih osobnih trenutaka i emocionalnih stanja, popraćene svjetlosnim efektima, sjenama i jakim tonskim kontrastima. Među portretima izdvajaju se snimke njegovih najužih članova obitelji koji odražavaju jaku povezanost između njih j autora te njegov doživljaj različitih životnih razdoblja; od djetinjstva do starosti. Na ostalim fotografijama vide se motivi prirode i praznih urbanih prostora za koje se čini da izražavaju atmosferu trenutka, iako ne u vanjskoj okolini već u duhovnom svijetu fotografa.

Skubic u seriji fotografija „Hunt“ lovi trenutke neizrečenih osjećaja, dok s druge strane vizualizira osobne spoznaje o svakodnevnom životu i okolnom svijetu. Fotografski skup je opipljiva vizualna priča u kojoj gledatelj otkriva svoj unutarnji svijet, kako naslov serije sugerira: uhvatiti trenutke nenadmašnih intimnih osjećaja.

Izložba ostaje otvorena do 11. srpnja.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum