Predstava „we began walking THERE we have been“ u Rojcu

Predstava “we began walking THERE we have been” autora Özlema Alkisa i Maayana Danocha bit će izvedena u nedjelju, 17 lipnja u Kazalištu Dr. Inat na 3. katu Rojca. Početak predstave zakazan je za 21 sat, a produkciju ovog događaja potpisuje Dnevni boravak Rojca.

„we began walking THERE we have been” je predstava za dva izvođača i dvije svjetiljke kojima izvođači upravljaju. Izvedba ne uključuje niti jedan drugi izvor svjetlosti te je mračna i uključuje trenutke potpune tame. Koreografija je sastavljena od jednostavnih akcija, s fokusom na interakciju svjetlosti s likom i pokretom tijela. Kretanje svijetla postaje glavni akter, te se percipira kao entitet – tijelo.

“we began walking THERE we have been” sastavljena je kroz zrcalnu logiku, što znači da svaka akcija ima za cilj odražavati nešto od prethodne. Rezultat je detaljna izvedba u kojoj se točno određuju svaki korak, mjesto i djelovanje koji pridonose ukupnom vizualnom, glazbenom i ponekad čarobnom iskustvu.

Predstava dolazi u Pulu u okviru X-YUGO TOUR-a financiranog od strane Berlinskog odjela za kulturu i Europu i općine Maribor. Pulsku izvedbu organizira Savez udruga Rojca u suradnji s Kazalištem dr. Inat. Program Dnevnog boravka financiran je sredstvima Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nove i Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum