„U sitne sate“ Martina Scorsesea u KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Američkom crnohumornim trilerom redatelja Martina Scorsesea „U sitne sate“ o ludoj njujorškoj noći u životu paranoičnog čovjeka koji se nikako ne uspijeva vratiti kući, nastavlja se ovoga četvrtka, 14. lipnja, u 21 sat program Kluba Pulske filmske tvornice. Ulaz na projekciju je slobodan.

Programer Paul Hackett u kafiću upoznaje izvjesnu Marcy  te dobiva njezin telefonski broj. Nazove ju te dogovara sastanak u njezinom stanu. Upoznaje Marcyinu cimericu, kvazi umjetnicu Kiki, nakon čega iznenada dobiva napadaje loše vibre te se odluči vratiti kući. Tokom noći susreće se s poludjelim vozačima taksija, mrtvim ženama, nespretnim provalnicima, nestabilnim konobaricama, uplašenim izbacivačima i mafijašima. A strah da se neće vratiti kući sve je veći.

Nakon otkazivanja snimanja „Posljednjeg Kristovog iskušenja“ Scorsese je opet osjetio da mu se karijera nalazi na kritičnoj točki. Primijetio je da u komercijalnom svijetu osamdesetih visoko stilizirani i osobni filmovi iz sedamdesetih, na kojima su on i drugi izgradili svoje karijere, nisu više uživali isti status, te se odlučio na gotovo potpuno novi pristup svom radu. S filmom „U sitne sate“ vratio se na gotovo “underground” stil snimanja filmova – njegov način da ostane živ.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum