15. festival Sedam dana stvaranja zove u svoj kulturni inkubator

U Pazinu od 12. do 18. kolovoza

“Odmori od svijeta, lansiraj se na 15. festival Sedam dana stvaranja!”, stoji u pozivu organizatora pazinskog međunarodnog umjetničkog festivala, koji se ove godine održava od 12. do 18. kolovoza. Poznat po programu koji se ne može vidjeti na bilo kojoj pozornici, posebnoj i kreativnoj atmosferi te umjetničkim i psihološkim radionicama, festival i svoje 15. izdanje dočekuje pod europskom oznakom izvrsnosti i inovativnosti EFFE Label. Trenutno su u tijeku prijave na radionice, koje će se brzo popuniti.

U ponudi su četiri isprobano kvalitetne radionice koje će uz još tri rezidencije sedam dana stvarati u središtu Istre – Kinoklub Zagreb vodi omiljenu radionicu filmskog eksperimenta, Sven Stilinović mentor je na radionici analogne fotografije, na radionici dubokog tiska, koju vode mentori iz Italije, istraživat će se srednjovjekovna tipografija s područja Roča, a radionica psihologije tu je za sve one kojima treba punjenje baterija i kreativan odmor.

Sudionici radionica, kao i mentori, izvođači te dio organizacije zajedno sedam dana žive i rade na produktima koje posljednje večeri festivala predstavljaju javnosti na završnoj multimedijalnoj manifestaciji Upravo stvoreno. U ovom stvaralačkom svemiru vlada potpuna autorska sloboda, ali i radna disciplina pa će u Pazinu ove godine, uz fotografije i tisak, u sedam dana biti snimljeno barem sedam filmova, koliko je mjesta otvoreno na filmskoj radionici, koju podržava HAVC. Radionica fotografije još će jednom završiti izložbom, a gotovo je popunjena u samo dva dana, odnosno ostalo je još jedno slobodno mjesto.

“Drago nam je da je velik broj prijava na radionice ove godine stigao iz samog Pazina, i to tako brzo, a prijavljuju se uglavnom mladi između 18 i 25 godina.”, rekao je David Belas, koordinator 7ds-sistema.

Pored radionica u sklopu 7ds kulturnog inkubatora, na 15. festivalu Sedam dana stvaranja svi će čitav tjedan od 12. do 18. kolovoza moći uživati u bogatom umjetničkom i glazbenom programu uz slobodan ulaz, koji se tradicionalno održava u pazinskom Kaštelu i buffetu Bunker, te drugim pazinskim lokacijama. Prijave na radionice otvorene su sve do 20. srpnja, s pretprodajom do 14. srpnja, no kako izgleda, valja požuriti. Prijavnica je dostupna na web stranici www.sedamdanastvaranja.net, a najnovije informacije vezane za festival na Facebooku.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 + 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum