23. Jazz u lapidariju: Ton Risco European Quartet i Tamara Obrovac

“Mirna glazbena oaza u samom središtu Poreča i ovoga ljeta privlači brojne ljubitelje kvalitetnog sadržaja. Koncertom otvorenja 23. Jazza u lapidariju ljestvica je postavljena visoko – austrijski je HI5 publici, uz fantastičnu izvedbu, ponudio poseban, ozbiljan i kreativan pristup glazbi kao mediju. Niz vrhunskih koncerata, na koje je ulaz slobodan, nastavlja se sutrašnjim nastupom Ton Risco European Quarteta, a u utorak u lapidarij dolazi Tamara Obrovac s Transhistria Ensembleom“, navode organizatori.

Jedan od najboljih europskih vibrafonista mlađe generacije, Španjolac Ton Risco, u Poreču će u srijedu, 25. srpnja, zasvirati u društvu Ratka Zjače na gitari, Martina Gjakonovskog na kontrabasu i Jože Zdravca na bubnjevima. Bogate karijere ovih glazbenika, kao i različite podloge koje unose u novoosnovani Ton Risco European Quartet, od moderne klasike do etnodžeza, preslikane su u jedinstvenu, zajedničku viziju. Granice između zapisanih skladbi i slobodne improvizacije kvartet ciljano ostavlja u magli, dok se zvučni krajolici koje slikaju po bijelom platnu džeza protežu od tihih i intimnih do primjetno intenzivnih.

Do kraja srpnja na 23. Jazz u lapidariju organizatori iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč dovode i Tamara Obrovac Transhistria Ensemble. Koncert će se održati u utorak, 31. srpnja, u 21 sat, a uvijek spontan i ugodan nastup renomiranog ansambla zasigurno će privući brojnu domaću i stranu publiku. Uroš Rakovac na gitari i mandolini, Žiga Golob na kontrabasu, Simone Zanchini na harmonici i Krunoslav Levačić na bubnjevima te flauta i moćni vokal Tamare Obrovac Poreču će pružiti poseban doživljaj istarske i mediteranske glazbene tradicije kroz prizmu suvremenog džeza.

Jazz u lapidariju nastavlja se sve do kraja kolovoza, dokad će nastupiti i DRT//PWR, Trevor Brown, B’s FUNstallation, Atma Mundi Ensemble i Oleg Kireyev Quartet. U sklopu Poreč Open Air Festivala svi se koncerti porečke džez-sezone, osim onog Tamare Obrovac, održavaju srijedom u 21 sat, a ulaz je uvijek slobodan. Koncert North East Ska Jazz Orchestra, koji je 11. srpnja odgođen zbog kiše, najavljen je za kraj kolovoza, a službeni datum bit će objavljen uskoro.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum