Izložba Daniela Spoerrija u Galeriji Rigo u Novigradu

„Pars pro toto“

• Otvorenje izložbe Daniela Spoerrija naziva „Pars pro toto“ bit će održano u subotu, 7. srpnja u 21 sat u novigradskoj Galeriji Rigo. Kustosica je Jerica Ziherl, a izložbu prati katalog s tekstom Bore Ćosića. Izložba je otvorena do 7. kolovoza.

„Izložba Pars pro toto suradnički je projekt Galerije Rigo i Danijela Spoerrija. Za kustosicu upriličenje davne želje, a za umjetnika neiscrpna radoznalost. Ali i uspomena na Opatiju i Rovinj. Odatle i poznanstvo s Borom Ćosićem, i želja da mu baš on bude uvodničarom skromne edicije galerije Rigo u kojoj se nalaze „lutkine kuće njihove zajedničke starosti.“ Jer, piše Ćosić „tu je sada jedan sasvim drugi Daniel, kamerna verzija njegove neobuzdane energije, rešen da prikaže herbarij svoje dečje duše. Umesto violencije tolikih njegovih nastupa, – šta je sve obavio, skupa sa Tinguelyjem u čangljanju onih ludih mašinerija, – tu su sada male kutijice devojačkih tajni, listovi spomenara jedne curice. Ali ovo bi mogla biti samo jedna Alisa u zemlji čudesa, jedno ludo dete koje svet vidi onako dragoceno zbrkan i ispreturan, kako i zaslužuje“, navodi se u pozivu izložbe.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 8 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum