Izložba fotografija Antonella Venerija na aMORE festivala moru

„More: između svetog i profanog“

• aMORE – festival moru u svom umjetničkom dijelu programa ugostit će talijansko-brazilskog fotografa Antonella Venerija, pobjednika prošlogodišnjeg međunarodnog fotografskog natječaja koji se održao u sklopu festivala. Izložba će biti postavljena u Galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine, partnera festivala, od 4. srpnja do 3. kolovoza. Otvorenje izložbe zakazano je za srijedu 4. srpnja u 21 sat.

Veneri se predstavlja samostalnom izložbom naziva „More, između svetog i profanog“. Ovaj fotografski projekt svojevrsno je istraživanje granice između zemlje i mora. Ta granica omogućava autoru da ispriča priču o životu u Brazilu, u kojem i sam živi, te kontradikcijama koje obilježavaju tu fascinantnu zemlju. Sveto i profano, ljepota i siromaštvo, sreća i tuga, muškarac i žena, sve su to suprotnosti koje nadopunjuju jedna drugu. Prikazane fotografije su nastale ujedno i kao čin ljubavi prema sjeveroistoku Brazila, najsiromašnijem dijelu zemlje, ali i teritoriju koji gaji dubok odnos s morem što ga čini bogatim iz ljudske perspektive.

Izložbu je moguće pogledati svakim danom od 10 do 21 sat.

Antonello Veneri, rođen je 1973. u Trentu, pobjednik je prošlogodišnjeg međunarodnog aMORE fotografskog natječaja. Od 2009. radi kao fotograf i reporter u Brazilu. Surađuje sa brojnim međunarodnim listovima, časopisima i dnevnim novinama (National Geographic, La Repubblica, Le Monde, El Paisl, Vice i dr.). Dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada i priznanja: najbolja reportaža za rad “Il mio viaggio” u National Geographic Italia 2014. godine, nagrada Persio Galembeck, nagrada IPA (International Photography Awards), nagrada Canon Brasil u 2017. za radove “Celebrações”, “Retratos”, nagrada Canon Brasil za rad “Um outro lugar” u 2018.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 1 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum