Izložba Tee Štokovac i koncert Bowraina pored momjanskog Kaštela

Otvorenje izložbe Tee Štokovac i koncert Bowraina bit će održani u petak, 6. srpnja s početkom u 20.30 sati pored momjanskog Kaštela.

Izložba „Honor et virtus“ Tee Štokovac je „projekt koji nudi evokaciju dva povijesna trenutka određenog lokaliteta. Umjetnica, oslanjajući se na memoriju, rekonstruira povezanost lokacije sa materijalnim i nematerijalnim, mogućim osobnim i snatreno općim. Tea Štokovac u vanjski prostor postavlja velike formate fotografskih izrezaka samog motiva. Unutar trodimenzionalnog, osnovnog tematskog prostora, nalazimo njegove artistički obrađene segmente. Čini se kao da autorica želi ostaviti što više prostora za dojmove u ime kojih progovara. Otvoreni prostor, povijesna scena, postaje simbolično zauzeta vizualiziranim impresijama umjetnice“, piše u opisu izložbe.

Bowrain je Tine Grgurevič (1983, Ljubljana) suvremeni skladatelj, pijanist i producent. Godine 2014. objavio je svoj debitantski album “Far Out”, snimljen i predstavljen u Amsterdamu. U jesen 2017. objavio je svoj drugi album “Distracted”, u suradnji sa slovenskim gitaristom i producentom Mariom Babojeličem i njemačkim bubnjarom Robertom Nitschkeom. Iza sebe ima brojne nastupe na domaćim i međunarodnim pozornicama kao što su Eurosonic Festival (Nizozemska), Europavox (Francuska), Sharpe (Slovačka), Westway lab Festival (Portugal) Springbrak (Poljska). “Klavir je moj alat, moj instrument. Postoji međusobno poznavanje koje se događa kada se stopim s instrumentom. Sviranje klavira za mene je prirodnije od govora”, kaže Bowrain.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 7 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum