„Njuškalo“ Josepha L. Mankiewicza u KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Britanski triler „Njuškalo“ („Sleuth“) redatelja Josepha L. Mankiewicza o dva muškarca koji pod utjecajem svojih ega pokušavaju nadmudriti jedan drugog bit će prikazan u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka,05. srpnja, u 21 sati. Ulaz je slobodan.

„Njuškalo“ je priča o bogatom piscu detektivskih priča (Laurence Olivier) i nezaposlenom glumcu u usponu (Michael Caine) koji ima aferu sa piščevom ženom. Pisac živi u ogromnoj kući koja je prepuna hi-tech gadgeta i koja vrlo lako može postati smrtonosna zamka za eventualne provalnike te poziva glumca da ostane nekoliko dana na imanju. Tada se njih dvojica upuštaju u neobičan razgovor koji se polako razvija u bizarnu i bolesnu psihološku igru u kojoj jedan drugome postavljaju zamke i uzvraćaju udarce. Uskoro ova igra mačke i miša prerasta u bitku za goli život, dok obojica igrača lukavo otkrivaju sve svoje smrtonosne karte…

I Laurence Olivier i Michael Caine za svoje su uloge bili nominirani za Oskara za najboljeg glavnog glumca. Ovo je posljednji film Josepha L. Mankiewicza i pored legendarnog „Sve o Evi“ čuva se u arhivi Američke filmske akademije. Kenneth Branagh snimio je i remake 2007. u kojemu pisca glumi Michael Caine, a Jude Low glumca.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


6 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum