Počinju međunarodne rezidencije suvremenog cirkusa u Društvenom centru Rojc u Puli

U periodu od 22. srpnja do 2. kolovoza u Društvenom centru Rojc u Puli, u prostorima kazališta Dr. Inat i Čarobnjakovog šešira, održati će se tri međunarodne rezidencije suvremenog cirkuskog izričaja.

Od 22. do 31. srpnja na rezidenciju u Pulu dolazi kompanija Squarehead Productions Ltd. Iako bazirana u Irskoj, kompanija djeluje internacionalno. Tijekom rezidencije u prostoru Čarobnjakovog šešira u DC-i Rojc, dvoje umjetnika Sqarehead Productions Ltd.-a, Elena Lydia Kreusch i Darragh McLoughlin razvijati će vlastite solo kreacije.

Od 27. srpnja do 2.kolovoza svoju će rezidenciju u prostoru Dr. Inata održati mlada britanska umjetnica Laura Murphy. Svojim umjetničkim projektom „CONTRA“, na čijoj kreaciji će raditi i tijekom boravka u Puli, Laura je postala jedna od šest laureata najnovijeg izdanja CircusNext PlaTFoRMe.

CircusNext je projekt identifikacije te financijske, rezidencijske, prezentacijske i administracijske potpore neafirmiranim suvremenim cirkuskim autorima iz Europe kroz platformu 18 organizacija iz 12 europskih zemalja (http://circusnext.eu/). Na selekcijskom tjednu u belgijskom gradu Neerpeltu krajem svibnja 2018. međunarodni žiri projekta odabrao je šest laureata projekta među kojima je i Laura Murphy. Cirkorama iz Zagreba je, uz splitski Room100 i beogradsku Cirkusferu, jedan od regionalnih partnera na projektu kroz koji pruža rezidencijsku i prezentacijsku potporu te umjetničko mentorstvo neafirmiranim umjetnicima.

Svo troje umjetnika svoj će rad u nastajanju predstaviti publici 28. srpnja s početkom u 20 sati. Nakon prezentacija, publika će imati priliku razgovarati s umjetnicima o viđenom. Navedeni razgovori služe umjetnicima kao povratna informacija i pomažu im u daljnjem radu na predstavama čije su premijere planirane za 2019.godinu.

Predstave su namijenjene publici iznad 14 godina zbog tematike i eksplicitnih sadržaja.

Program se odvija u suradnji Cirkorame (Zg)(Program Cirkorame i CircusNext Plaforma), Čarobnjakovog šešira (Pu), Cirkobalkane (HR/RS), a sufinanciran je od strane Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba (Program Cirkorame) i sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa (CircusNext Platforma). Zahvaljujemo se Kazalištu Dr. Inat na ustupljenom prostoru.

Izvor

Leave a Reply


9 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum