Predstavljen 21. MFF

Javnosti je predstavljen program 21. Motovun Film Festivala, koji će započeti za tri tjedna i na kojemu će se prikazati preko sto filmova.

Biti će prikazani novi filmovi poznatih redatelja kao što su Nuri Bilge Ceylan (Drvo divlje kruške), Debra Granik (Ne ostavljaj traga), Kiril Srebrenikov (Ljeto) ili Timur Bekmambetov (Profil), kao i brojni drugi zanimljivi naslovi, među njima i animirani „Chris the Swiss“, švicarsko-hrvatsko-njemačka koprodukcija koja je zadnjih mjeseci prilično uzburkala domaću kulturnu scenu.

Glavni festivalski gost je švedski redatelj Ruben Ӧstlund (Kvadrat), dok su domaći počasni gosti glumački veterani Mustafa Nadarević i Rade Šerbedžija. Tradicionalnu zemlju partnera ove godine zamijenit će grad partner, odnosno Berlin, što znači da će u sklopu festivala biti prikazano 20-ak filmova s tematikom Berlina.

E. L.

Leave a Reply


8 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum