ŠUMSKI PJESNICI u Ponoru Butori

Osmi put za redom, u petak, 3. kolovoza u šumi nedaleko od Grožnjana, održava se nadasve neobično čitanje poezije – susret Šumskih pjesnika.

Tema ovog zanimljivog susreta veže se uz ideju povratka prirodi i suživota s njom, kao i održivog korištenja prirodnih resursa i ekološki osviještenog načina života. Pomak u ruralnu sredinu jedna je od njegovih najvećih prednosti i zanimljivost koja ga razlikuje od ostalih pjesničkih manifestacija u zemlji i inozemstvu. Čitanje se naime odvija bez mikrofona i umjetne rasvjete, a proplanak je prigodno osvijetljen krijesom, lučicama i bakljama…

U ovom nevjerojatnom ambijentu netaknute prirode ove će godine nastupiti šaroliko društvance pjesnika iz čak nekoliko zemalja, a to su Nina Bajsić i Katja Grcić iz Hrvatske, Ana Marija Grbić iz Srbije, Anita Pajević iz Bosne i Hercegovine, Petra Hrovatin iz Slovenije, Hari Bertoja iz Italije i Tibor Weiner Sennyey iz Mađarske. Za glazbeni program pobrinut će se zanimljiv etno duet Mih&Me koji čine Goran Farkaš i Myriam De Bonte.

„Čitanje počinje u 21 sat, a posjetitelji se pozivaju na sudjelovanje ne samo slušanjem već čitanjem vlastite poezije u večernjem nastavku programa ili sudjelovanjem u svirci. Ponesite pokoju pjesmu, instrument koji volite svirati i dekicu na kojoj se možete opustiti, uživajući u ovoj izuzetnoj šumsko-poetskoj pustolovini“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum