Tribina o novim ugovorima o korištenju prostora u DC-u Rojc

Tribina naziva “Novi ugovori o korištenju prostora u Rojcu – zajedno do boljih kriterija i uvjeta” bit će održana u četvrtak, 5. srpnja u 19 sati u Dnevnom boravku DC-a Rojc.

„Od travnja do lipnja 2018. prvi puta su provedeni intervjui sa svim udrugama u Rojcu kako bi se utvrdilo postojeće stanje korištenja prostora, razgovaralo o zadovoljstvu i nezadovoljstvu, ograničenjima i potrebama te o mogućnostima unaprjeđenja situacije. Rezultati, koje ćemo predstaviti na tribini, potvrđuju iznimnost Rojca ne samo po pitanju broja udruga već i koristi za zajednicu.

„U prosincu 2018. većini udruga ističu ugovori o korištenju prostora i Grad Pula mora pripremiti uvjete javnog natječaja, sukladno novom propisu, za njihovu ponovnu dodjelu. To je iznimna prilika za razgovor o uspostavljanju primjerenijeg sustava, izradi funkcionalnijih i pravednijih kriterija za korištenje prostora i, u konačnici, za unaprjeđenje upravljanja zgradom.

„Stoga smo udruge iz Rojca pozvali na tribinu nakon koje mogu svoja očekivanja pretočiti u angažman u oblikovanju novih kriterija za korištenje prostora koji će više odgovarati potrebama, koje moraju biti usmjerene prema društvenom i kulturnom razvoju zajednice.

„Radi se o izazovu budući da su participativni procesi uključivanja dionika u odlučivanje u začecima u Hrvatskoj – iznimci za koju će biti potrebno uložiti napor kako bi se izbjegli pokušaji ukalupljivanja procesa u poznate oblike ili standarde.

„U uvodnom dijelu tribine Dušica Radojčić, predsjednica Koordinacije DC Rojc, predstaviti će rezultate intervjua sa svim korisnicima prostora u Rojcu. Jasmina Nina Kamber, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, opisat će dinamiku i zakonske obaveze raspisivanja natječaja za dodjelu prostora u Rojcu te podršku Grada Pule metodi uključivanju korisnika u kreiranje uvjeta. Mirna Radolović, pomoćnica pročelnika UO za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu, bit će na raspolaganju za odgovore na pitanja. Tribinu će moderirati Mirela Travar, trenerica s velikim iskustvom u vođenju timskih/participativnih procesa i odlučivanja, sa znanjem na područjima društvene i političke analize i strateškog planiranja. Travar je predsjednica Saveza udruga Operacija grad, koja je suosnivač Javne ustanove “Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade”. Model funkcioniranja Pogona, utemeljenog na javno-civilnom partnerstvu, za Rojc vrlo zanimljivi primjer, predstavit će Teodor Celakoski iz Prava na grad.

„Vidljivost ovog procesa osigurat ćemo pozivima putem mailing liste svim korisnicima prostora, plakatima u Rojcu, obavijestima medijima, objavom informacija na webu www.rojcnet.org, webu www.pula.hr i obavijestima na društvenim mrežama.

„Društveni centar Rojc ima dobru perspektivu da postane uzoran model funkcioniranja i upravljanja, da se postigne željena transparentnost u odlučivanju i veće zadovoljstvo korisnika i korist za zajednicu“, navodi se u pozivu na tribinu kojeg potpisuju Dušica Radojčić za Koordinaciju Društvenog centra Rojc i Jasmina Kamber za Upravni odjel za kulturu Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 6 = 15

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum