VIVA LA POLA! 2018

Koncert legende NYHC-a Madball u Uljaniku

• Ove godine poznati pulski festival nezavisne, alternativne i urbane glazbe “Viva La Pola!” slavi petnaest godina kontinuiranog održavanja i donosi premijerni nastup za ove prostore, legendarnog njujorškog hardcore benda Madball u subotu, 14. srpnja na terasi kluba Uljanik.

Madball su dio zlatne njujorške hardcore škole (uz Agnostic Front, Biohazard i Sick Of It All) i neopisivo su zaslužni za razvoj i popularizaciju stila. Madball su nastali 1988. u New Yorku kao projekt članova Agnostic Fronta i Roger Miretovog mlađeg polu brata Freddya Criciena koji se uhvatio vokalnih dužnosti. Nakon nekoliko EP-a, Roger Miret napušta bend a na njegovo mjesto dolazi basista Jorge “Hoya Roc” Guerra, Madball doživljava novu inkarnaciju te 1994. potpisuje za “Roadrunner Records”. 1994. izlazi kultni debi album “Set It Off” a 1996. slijedi “Demonstrating My Style” koji ih predstavlja u vrhunskom stilskom okruženju i priskrbljuje veliki broj fanova diljem svijeta, zacementiravši ih u ikone stila i pokreta.

Krajem devedesetih i tijekom dvijetisućitih, Madball nastavljaju sa nastupima i turnejama, a isto tako rade i na novim stvarima te izlaze albumi “Look My Way” (1998.), “Hold It Down” (2000.), “Legacy” (2005), i “Infiltrate The System” (2007.). Jedno vrijeme vokalist Cricien i basist Hoya, bivaju aktivni i u bendu Hazen Street, u kojem su se nalazili i članovi H2O i Cro-Mags. 2010. Madball potpisuje za “Nuclear Blast Records” te izlazi album “Empire” a nešto kasnije i “Hardcore Lives” (2014.).

„Na krilima novog, devetog studijskog albuma “For The Cause” koji sredinom lipnja izlazi za “Nuclear Blast Records”, Madball premijerno stiže u Pulu, a uz nekoliko numera s novog albuma, otprašiti će sve legendarne stvari iz dosadašnje karijere. Podrška Madballu na pulskom koncertu biti će jedan od ponajboljih hardcore bendova ovih prostora, .upset iz Zaboka i Sick Crap iz Pule“, navode organizatori.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum