Izložba Gorana Škofića „Interspace“ u porečkoj galeriji Zuccato

Izložba Gorana Škofića naziva „Interspace“ bit će otvorna u ponedjeljak 13. kolovoza u 21 sat u porečkoj galeriji Zuccato.

„Multimedijalni umjetnik Goran Škofić izložbom Interspace predstavlja prepoznate videoradove, videoperformanse, fotografije i site-specific videoinstalacije hvaljene od kritike i od javnosti. Izložbom se prikazuju posebno odabrani radovi iz cjelokupnog opusa umjetnika te tako  izložbu čine svojevrsnom retrospektivom ovog umjetnika. Radove povezuje dijalog instalacija s izložbenim prostorom i korištenje istog kao ključnog elementa djela u kojima je zamagljena granica stvarnosti i umjetničkog rada“, piše Patricija Počanić u katalogu izložbe.

Goran Škofić je redatelj i multimedijalni umjetnik rođen u Puli 1979. godine. Diplomirao je dizajn vizualnih medija na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2005. godine. Upotreba tijela te njegova kontrola i manipulacija u medijima fotografije, filma, videa i multimedijalnih instalacija glavne su karakteristike u radu Gorana Škofića (Pula, 1979.). Korištenjem mogućnosti pokretnih slika te medijske transformacije prostora, Škofić u svojim radovima razmatra društvene deformacije i razne apsurde svakodnevnice u kojima je između ostalih i on sâm protagonist. Iako obrađuje ozbiljne teme, kroz radove se često provlače doze humora i autoironije. Nakon završetka Umjetničke akademije u Splitu, Škofić svoj umjetnički i istraživački rad nastavlja na rezidencijama u Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, SAD-u i Brazilu. Njegovi radovi redovito se prikazuju na izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum