P.S. PULA – EUROPSKI FILMOVI NA KAŠTELU OD 4. DO 10. KOLOVOZA

Na medijskoj konferenciji održanoj u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre predstavljen je festivalski program P.S. Pula. Ravnatelj Muzeja, Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom programa koji svako ljeto nadopunjuje kulturnu večernju ponudu. Povijesni i pomorski muzej Istre iz godine u godinu pokazao se traženim multifunkcionalnim prostorom u kojem se rado slušaju glazbeni koncerti, održavaju kazališne predstave i tradicionalni festivalski program, program Europolis Merdijani koji atraktivnim naslovima privlači velik broj gledatelja i pruža jedinstveno ljetno kino na otvorenom.

Voditeljica produkcije Nataša Šimunov nadovezala se na program istaknuvši da je sastavljen od najboljih europskih filmskih naslova koji su nagrađivani na najrelevantnijim filmskim festivalima i premijerno prikazani na Pulskom filmskom festivalu. Svaku su večer na rasporedu po dva naslova, od zanimljivog spektra žanrova; od kriminalističkih drama i komedija, do trilera i povijesnih drama i koji su uvelike potvrđeni od kritike i struke.

„Otvorenje 4. kolovoza u 21.30 sati pripalo filmu „Knjižara“  (r. Isabel Coixet), film koji već ima 13 osvojenih nagrada i čak 31 nominacija. Nakon njega slijedi „Sretni Lazzaro“ (r. Alice Rohrwacher) koji je ove godine u Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij. I ostatak tjedna biti će iznimno dinamičan žanrovima i europskim produkcijama, te vjerujem da će vjerna publika pronaći nešto za sebe u bogatom izboru programa“, dodala je Šimunov. Svi filmovi su podnaslovljeni na hrvatskom jeziku a filmovi koji nisu na engleskom imaju i engleske podnaslove.

„Ulaznice su već u prodaji putem mrežnih stranica pulafilmfestival.hr i kinovalli.net, a iznose 15 kuna po filmu. Pri on-line kupovini plaćanje je moguće izvršiti isključivo putem kreditnih i debitnih kartica, a ispred Kaštela, od 4. do 10. kolovoza plaćanje se vrši isključivo gotovinom u kunama“ kazala je Sanela Pliško.

P.S. Pula – program

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum