P.S. Pula – utorak i srijeda na Kaštelu

Program P.S. Pula 65. Pulskog filmskog festivala nastavlja se na pulskom Kaštelu u utorak 7. kolovoza u 21.30 kad će biti prikazan višestruko nagrađivani film „Dobrodošli u Njemačku“ (r. Simon Verhoeven). Ova komedija govori o nedavno umirovljenoj učiteljici koja odlučuje pružiti dom Nigerijcu Diallu, unatoč protivljenju muža, a unatoč početnom kaosu, prevladava nada da će obitelj, baš kao i ostatak Njemačke, uspjeti zadržati svoju stabilnost, povjerenje i mir.

U drugom terminu publiku očekuje triler „Zvijer“  (r. Michael Pearce) ispunjen napetošću, ali i romansom, a govori o mladoj ženi koja se zaljubljuje u tajanstvenog stranca. Nakon što ga uhite pod sumnjom da je krivac za niz okrutnih ubojstava, ona ga pod svaku cijenu odluči braniti.

Srijeda, 8. kolovoza donosi povijesnu dramu „Kraljevska zamjena“ (r. Marc Dugain). 1721. godine francuski regent ponudi španjolskome kralju dogovoreni brak između njihovih nasljednika i nasljednica u nastojanju da zapečati mir sa Španjolskom. Madrid entuzijastično dočekuje njegovu ponudu i žurno počne s organizacijom svečanosti, no unatoč dobrim namjerama, ništa ne ide prema planu. U 23.30 prikazati će se francuska drama s aktualnom temom – „U ratu“ (r. Stéphane Brizé). Predvođeni sindikalnim vođom Laurentom Amédéom, 1.100 zaposlenika odlučuje se suprotstaviti odluci Uprave da zatvore tvornicu kako bi sačuvali radna mjesta.

Cjelokupni raspored i detalje o filmovima možete pronaći na službenim stranicama Pula Film Festivala.

Priredio B. V.a

Leave a Reply


6 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum