Završava Art kino Cineast

Večeras (30. kolovoza) se prikazuje zadnji film u okviru programa Art kino Cineast, koji se četvrtkom navečer odvija u Staroj uljari u Vodnjanu.

Program je organiziralo Pučko otvoreno učilište u Vodnjanu, a izbornik vrlo kvalitetnog filmskog programa je Matija Debeljuh. Art kino Cineast započelo je sredinom srpnja izvrsnom argentinskom dramom „Počasni građanin“ (redatelj Gaston Duprat), zatim su prikazana dva talijanska filma (Ciambra, Sicilijanska bajka), odlična njemačka drama „Iz ništavila“ (redatelj Fatih Akin), a nakon toga turobna ruska drama „Bez ljubavi“, krimić u noirovskom duhu prožet arapskim ugođajem (Napad na Nile Hilton), kao i novi film razvikanog Rubena Ӧstlunda (Kvadrat).

Program večeras završava filmom „Sretan kraj“, novim ostvarenjem austrijskog veterana Michaela Hanekea. Ovo je već treća sezona Cineasta, ujedno i programski najkvalitetnija, pomnog odabira filmova koji pomiruje kvalitetu s pristupom širem gledateljstvu.

 

E. L.

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum