86. TEH konferencija: 27. – 30. rujna 2018.

Ovog vikenda od 27. do 30. rujna 2018 u Bagneuxu u Francuskoj održati će se 86. TEH (Trans Europe Halles) konferencija.

Trideset i pet godina nakon osnutka međunaronde mreže Trans Europe Halles, inovativne vrijednosti i rad njihovih članova čine se relevantnijima no ikad. Početkom osamdesetih, nezavisni kulturni centri bili su izuzetak, danas je zagovarački rad Trans Europe Halles-a, s projektom “Factories of Imagination” (Tvornice mašte) vrlo blizu ideji “Cultural third places”, koja često uključuje transformaciju prostora. Cultural third places ili tercijarni prostori su hibridni prostori otvoreni svima koji podržavaju kulturne razmjene među različitim populacijama. Posjetitelji takvih mjesta nisu samo gledatelji, već akteri u procesu učenja, eksperimentiranja u znanju i kulturi.

86. TEH konferencija biti će prilika za povezivanje, razmjenu ideja i rješenja te izgradnju novih suradnji. Konferencija e se održati u prostoru Le plus petite cirque du monde (PPCM) u Bagneuxu u Francuskoj.

Više o programu možete pročitati ovdje.

Trans Europe Halles

Trans Europe Halles je europska mreža kulturnih centara pokrenutih od strane građana i umjetnika, koja okuplja 102 multidisciplinarnih kulturnih centara i pridruženih organizacije diljem Europe. Misija Trans Europe Hallesa je jačanje održivog razvoja nevladinih kulturnih centara te pocitanje novih inicijativa povezivanjem, podržavanjem i promicanjem istih. Ova mreža pruža dinamičan forum za ideja, iskustava i razmjene, podržava svoje članove i njihove zajednice. Trans Europe Halles olakšava i potiče umjetničke suradnje u cijeloj Europi.
Trans Europe Halles pokreće i koordinira nekoliko međunarodnih projekata s jakim naglaskom na izgradnju i mobilnosti kulturnih radnika. Jedna od glavnih aktivnosti mreže su i međunarodni skupovi organizirani dva puta godišnje s određenim temama vezanim uz nezavisnu kulturu. Kroz svoje brojno članstvo mreža aktivno utječe na kulturne politike na europskoj i lokalnoj razini.

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum