Camille awards na pulskom International Sound & Film Music Festivalu

Najvažnija nagrada za europske kompozitore filmske glazbe Camille Awards ove godine dodjeljuje se u Puli u sklopu International Sound & Film Music Festivala.

Camille Awards je nagrada koju struka dodjeljuje europskim kompozitorima za ostvarenja u području filmske glazbe i bit će dodijeljena 20. listopada u hotelu Park Plaza Histria. U sklopu ceremonije dodijelit će se nagrade za najbolju orkestralnu glazbu, najbolju električno-akustičnu glazbu te za najbolju originalnu glazbu za seriju.

Camille Awards, uz suradnju s ISFMF-om, organizira European Composer & Songwriter Alliance koji se sastoji od preko 50 organizacija čiji je cilj promovirati zaštitu autorskih prava, ali i poboljšati socijalne i ekonomske uvjete za stvaranje glazbe u Europi. Savez je nastao pod pokroviteljstvom programa Europske komisije Creative Europe u svrhu poticanje kulture i audiovizualnog sektora.

Osim nove lokacije, nagrade za najbolje europske kompozitore prvi se put odvijaju pod imenom Camille Awards u čast prvome kompozitoru filmske glazbe Camilleu Saint-Saënsu. Dosad su se nagrade dodjeljivale pod nazivom Grand Scores Awards u sklopu Berlinalea.

Priredio B. V.

Leave a Reply


2 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum