Izložba Gorana Grofelnika i Đule Šante u galeriji Luka

Izložba Gorana Grofelnika i Đule Šante bit će otvorena u petak, 14. rujna u 20 sati u pulskoj galeriji Luka, a u organizaciji HDLU-a Istre.

 „Osnovna koncepcija izložbe je da putem komparativnih prikaza ljudskih figura iz pogleda dva  različita autora potencira i širi spektar upotrebe (i antiupotrebe) tijela i tjelesnosti u suvremenoj vizualnoj komunikaciji. Likovnim jezikom dva različita, a slična prikaza i stilizacije figurativnosti u sličnoj mjeri stvaraju šire narativne poglede vezane za globalno shvaćanje tjelesnosti i pojavnosti. Geografsko i kulturološko porjeklo autora u ovom slučaju  nije u fokusu. Fokus je na pristupu i temperamentu autora. Ekspresivne i polikromatske kreacije Gorana Grofelnika uklapaju se  sa monokromatskim i  strogo konceptualnim djelima Đule Šante. Namjera ove izložbe je da se postigne kohezija dva autora s ciljem stvaranja što boljeg uvida posjetiteljima u mogućnost sinergije različitosti i sličnosti“, navode autori.

Goran Grofelnik je rođen u Puli 1962. gdje završava osnovno i srednje obrazovanje. Fakultet Likovnih umjetnosti završava u Beogradu 1989. Od tada stvara i izlaže na 20 ak samostalnih i više desetaka skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i stvara u Puli.

Đula Šanta je rođen u Novom sadu 1968. Diplomirao je na Slikarskom odjelu Akademije umjetnosti u Novom sadu 1995. Živi i stvara u Novom sadu. Paralelno djeluje na području likovne umjetnosti i dizajna, razvijajući svoje vlastite umjetničke strategije kombiniranjem iskustva s oba polja. U svom radu nastoji pažljivo odabrati elemente kroz koje može stvoriti višeslojni narativni okvir. Pokušava ukloniti vizualne materijale iz njihovog uobičajenog konteksta i kombinirati ih u jedinstvene entitete koji mogu komunicirati na različitim razinama.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 2 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum