JONATHAN i FLOMASTERS u programu LJETO U DNEVNOM

Riječka grupa Jonathan zatvorit će ovogodišnje izdanje programa Ljeto u Dnevnom/Koncerti u dvorištu Rojca u petak 14. Rujna s početkom u 20 sati, a predgrupa će im biti pulski FloMasters.

Debitantski album Jonathana, “Bliss”, našao se na domaćim i regionalnim ljestvicama najboljih godišnjih albuma 2014. godine. Od objave album je skinut više od 10.000 puta, a tome su pomogli singlovi poput “Maggie”, “Communicate” i “Pictures”. Svi su se našli u rotacijama radijskih postaja diljem Hrvatske, a i omogućili su bendu da se otisne na put po cijeloj regiji. U samom početku već su koncertni kalendar ispunili nastupima po cijeloj Hrvatskoj, rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, dva rasprodana koncerta u riječkom Palachu, a uslijedio je premijerni dolazak na Pozitivan koncert, kao i podrška Editorsima na njihovom rasprodanom  zagrebačkom koncertu u Tvornici.

Nakon uspjeha debitantskog albuma 2015. godine Jonathan izbacuju EP “Getting closer is keeping us apart”, nakon čega je uslijedio rasprodani solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacija za Novog izvođača godine na 22. Porinu.

Da kvaliteta i konstantan rad donose rezultate govori i činjenica da je 2015. godina bila označena mini turnejom s Editorsima. Na sam poziv velikana indie rocka Jonathan su zasvirali kao predgrupa na dijelu europske turneje.

Stalan rad pokazuje da su Jonathan na vrhuncu kreativnosti. Početkom svibnja 2016. bend je u eter pustio singl “Heaven” kao najavu novog izdanja, konceptualnog albuma od dva dijela, naziva “To Love Or To Hold”. Prvi dio “To Love” koji je izašao početkom 2017. već je pokupio sve pohvale od strane kritike i publike.

Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu i Ferragosto Jamu. Uz nastupe na Waves Festivalu u Beču i Bratislavi,  u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza, kao i na slovenskom izdanju Flow Festivala  Jonathan polagano grade međunarodnu fan bazu.

Jonathan često uspoređuju s velikanima indie rock svijeta kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes, ali konstantnim radom bend je samostalno izgradio reputaciju koncertne rock mašine. Rasprodani koncerti po cijeloj Hrvatskoj, nastupi u najvažnijim klubovima i festivalima u regiji, kao i mini turneja s Editorsima, govore u prilog tome da Jonathan zaista pripadaju toj zvjezdanoj kombinaciji. Jedan od vrhunaca karijere dogodio se prošlog ljeta kad je bendu pripala čast da svira kao predgrupa jednom od najvećih američkih indie bendova The Killers na Exit festivalu. Početkom veljače 2018., bend izbacuje novi album pod nazivom “To hold” koji doživljava veliki uspjeh kod publike i glazbenih kritičara.

Prije Jonathana nastupit će pulski bend Flo Masters. Kako sami kažu sviraju stoner grunge rock heavy, a bend čine tri „veterana“ pulske scene David, Kolumbo i Črle te mladi frontmen Sergej.

Organizator koncerta je Savez udruga Rojca. Program Ljeto u Dnevnom/Koncerti u dvorištu Rojca financiran je sredstvima Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nove i Grada Pule.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 5 = 10

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum