Nagrada Europske baštine / Europa Nostra 2019.

rok: 15.11.2018

Otvorene su prijave za Nagradu Europa Nostra 2019. – European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2019, najprestižniju nagradu Europske unije u području kulturne baštine.

Nagrada Europske baštine / nagrada Europa Nostra, najprestižnija je nagrada Europske unije u području kulturne baštine, a utemeljena je s ciljem prepoznavanja najboljih postignuća u očuvanju, istraživanju, predanom radu, obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o vrijednostima i zaštiti kulturne baštine.

Prijave za Nagradu Europa Nostra 2019. za najbolju baštinu u Europi otvorene su za arhitekte, obrtnike, stručnjake za kulturnu baštinu, profesionalce i volontere, javne i privatne institucije i lokalne zajednice.

Nagrada će se dodijeliti za tridesetak postignuća u području kulturne baštine iz Europe. Od toga, sedmorici laureata dodijelit će se Grand Prix i novčana nagrada od €10.000,00, a Public Choice Award odnosno nagrada publike dodijelit će se temeljem online istraživanja kojeg će provesti Europa Nostra.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj ceremoniji dodjele nagrade Europske baštine / Europa Nostra u lipnju 2019.

Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu / nagrada Europa Nostra (od 2019. godine nagrada Europske baštine / nagrada Europa Nostra) pokrenula je Europska komisija 2002. godine i od tada ga vodi organizacija Europa Nostra. Nagrada donosi mnoge dobrobiti za pobjednike: veću (inter)nacionalnu prepoznatljivost, poboljšanje mogućnosti financiranja te povećanje broja posjetitelja. Dodjela nagrade Europa Nostra podržana je u okviru programa EU Kreativna Europa.

Rok za prijavu je 15. studenog 2018. godine, a detalje o prijavi možete pročitati na poveznici.

Leave a Reply


8 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum