Novi ciklus projekta Film u školi

Javna ustanova Pula Film Festival je u Kinu Valli je 2009. godine pokrenula projekt FUŠ – Film u školi čiji je cilj višegodišnjim djelovanjem i edukacijskim ciklusima pružiti potporu školama u osposobljavanju učenika za razvijanje kulture gledanja i promišljanja filmova. Od 2009. godine u programu je sudjelovalo više od 90.000 djece predškolske i školske dobi, čime je stvorena nova generacija vizualno pismenih gledatelja filmova.

Za novu školsku godinu pripremljeno je jedanaest visokokvalitetnih filmskih naslova koji će se prikazivati tijekom školske godine, sa spektrom tema primjerenim za dječju dob; od poimanja odnosa u obitelji, prirode i društva, do socioloških, antropoloških i povijesnih tema za starije uzraste.

Svaki je film popraćen materijalima za odgajatelje i učitelje koji se sastoje od metodičkog prijedloga obrade filma na satu, sa ključnim pojmovima, podacima i zanimljivostima o filmovima i autorima.

Program FUŠ-a dostupan je na ovoj poveznici.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum